Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av Monica Mæland.
DUGNADSARBEID: Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland sier staten går foran med et godt eksempel. (Foto: Torbjørn Tandberg)

Rekordmange statlige trainee-stillinger for funksjonshemmede

43 stillinger er over hele landet er ledige som en del av et nylig lyst ut traineeprogram for mennesker med høyere utdanning og nedsatt funksjonsevne.

Av Handikapnytt
Publisert 19.06.2019 20:57

(NTB:) – Jeg er stolt over at vi denne gangen har rekordmange stillinger. Staten vil gå foran som et godt forbilde.

Det sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

Ifølge Mæland gir ordningen statlige arbeidsgivere en unik mulighet til å bli kjent med dyktige mennesker de kanskje ellers ikke ville ha møtt.

Under radaren

Det gjelder mennesker som kanskje går under radaren i de ordinære søknadsprosessene, og som vil kunne få verdifull arbeidserfaring og et skreddersydd medarbeiderutviklingsprogram.

– Dette vil vi gjøre noe med. Traineeprogrammet er også en god mulighet for virksomhetene til å følge opp regjeringens inkluderingsdugnad, sier Mæland, som håper de 43 rekrutteringene vil gi positive ringvirkninger, sier hun.

Staten vil gå foran som et godt forbilde.

Inkluderingsdugnad

Traineeprogrammet er en del av regjeringens inkluderingsdugnad, som handler om å inkludere dem med hull i CV-en eller nedsatt funksjonsevne i arbeidslivet. Selve programmet starter høsten 2019.

Les mer om inkluderingsdugnaden: ERNA TIL HANDIKAPNYTT: – NÅ BLIR DET LETTERE Å FÅ JOBB

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.