Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Kristine Johansen smilende i resepsjonen.
RESSURS PÅ JOBBEN: Scandic Lerkendal er tilrettelagt slik at rullestolbruker Kristine Johansen kan jobbe i resepsjonen. (Foto: NHO, Ringer i vannet)

Scandic søker flere medarbeidere med funksjonsnedsettelse

Hotellkjeden Scandic arrangerer en egen rekrutteringsdag der de særlig inviterer funksjonshemmede som søker arbeid.

Handikapnytt
Publisert 05.12.2021 15:50

– Norsk arbeidsliv må bli enda flinkere til å se på personer med funksjonsnedsettelser som ressurser, og ikke utfordringer. La oss få prøve oss, la oss bevise hva vi kan!

Det sier Kristine Johansen, rullestolbruker og resepsjonist på hotellet Scandic Lerkendal i Trondheim siden 2015.

Hun kom til hotellet som praktikant via Nav og fikk fast stilling i 50 prosent 2016.

– Arbeidshverdagen her på hotellet er veldig fin, og det er godt tilrettelagt for at jeg skal kunne utføre jobben min. Mange av kollegaene mine sier de glemmer at jeg sitter i rullestol i løpet av arbeidsdagen, fordi det er så mye jeg kan gjøre, sier hun, ifølge en pressemelding fra Scandic Hotels Norge.

Mange av kollegaene mine sier de glemmer at jeg sitter i rullestol i løpet av arbeidsdagen, fordi det er så mye jeg kan gjøre.

Uutnyttet kompetanse

Hotellkjeden vil gjerne ha flere medarbeidere som Kristine Johansen. 

30. mars neste år inviterer de til en rekrutteringsdag på Scandic Helsfyr, hvor de ønsker å presentere seg som arbeidsgiver og vise fram hvilke muligheter som finnes i selskapet. Og de ønsker å bli kjent med aktuelle jobbsøkere som har nedsatt funksjonsevne.

I Scandic har de skjønt at nedsatt funksjonsevne ikke er det samme som nedsatt arbeidsevne.

– Vi vet det er masse uutnyttet kompetanse der ute, og ser et stort potensial i å bli kjent med enda flere arbeidssøkere med nedsatt funksjonsevne, sier HR-direktør i Scandic Norge, Elin Ekrol.

– Nå når aktiviteten på hotellene øker igjen vil det bli behov for flere medarbeidere, og vi har gode erfaringer med å tilpasse arbeidsplassene våre, legger hun til.

Fikk en mulighet

Det er aldeles ikke første gang Scandic tar aktive grep for å omsette fine ord om inkluderende arbeidsliv til praktisk virkelighet.

For eksempel: På FNs internasjonale dag for funksjonshemmede i 2018 inviterte Scandic Fornebu funksjonshemmede utenfor arbeidslivet til å prøve seg i jobb. Det førte til at Stifanos Bihonelgne fikk fast jobb.

– Jeg fikk en mulighet. Det var alt jeg trengte, sa han til Handikapnytt etter at han var godt etablert i den nye jobben.

Les reportasjen: PÅ FN-DAGEN FOR FUNKSJONSHEMMEDE I FJOR SNUDDE LIVET FOR STIFANOS

NHF: Eksempel til etterfølgelse

Regionleder Magnhild Sørbotten i Norges Handikapforbund Oslo gir honnør til Scandics initiativ.

– Vi har i flere år sett at Scandic har en vilje til endring som lover svært godt, og rekrutteringsdagen er et lovende tiltak som vi håper mange stiller opp på. Når flere arbeidsgivere gjør som Scandic, tror vi en enda større andel av mennesker med nedsatt funksjonsevne vil være i jobb, sier Sørbotten ifølge pressemeldingen fra Scandic Hotels.

Hun mener mange arbeidsgivere fortsatt mangler kunnskap om funksjonshemmedes mulighet til å delta i arbeidslivet. Og mange funksjonshemmede har gitt opp etter utallige søknader uten å få napp.

Derfor er det viktig å skape dialog mellom arbeidsgivere og potensielle arbeidstakere med nedsatt funksjonsevne, mener Sørbotten.

Stort utenforskap

Tallene viser at svært mange funksjonshemmede står utenfor arbeidslivet. Sysselsettingsgraden for denne delen av befolkningen er bare 41 prosent, mot 75 prosent for befolkningen som helhet.

Og en ny undersøkelse viser at du halverer muligheten for å bli innkalt på jobbintervju dersom du oppgir at du bruker rullestol.

Les mer: NY FORSKNING BEVISER AT ARBEIDSGIVERE DISKRIMINERER RULLESTOLBRUKERE

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.