Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av Kjell Ingolf Ropstad
GJENNOMSLAG: Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er barne- og familieminister. (Foto: Astrid Waller, BFD)

Ropstad: Regjeringen utvider ordningen med pleiepenger

Foreldre som mottar pleiepenger og som mister barnet, vil igjen få utbetalt støtte etter barnets død. Denne ordningen forsvant i 2017, men gjeninnføres nå.

Handikapnytt
Publisert 08.11.2019 12:10

(NTB:) KrF har fått gjennomslag internt i regjeringen for å utvide ordningen med pleiepenger.

– Jeg er veldig glad for at jeg kan fortelle at regjeringen har bestemt at det ikke lenger er flere foreldre som skal få beskjed fra Nav, om at pleiepengene opphører fra den dagen barnet dør, sier KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad.

Slapp nyhet i partitale

Han brakte nyheten i sin tale til partiets landsstyre i Oslo fredag.

– Hvis du har hatt pleiepenger i over tre år, skal du ha rett til pleiepenger i tolv uker etter barnets død. Hvis du har hatt pleiepenger i under tre år, skal du ha rett til pleiepenger i seks uker, sa Ropstad.

Jeg er veldig glad for at jeg kan fortelle at regjeringen har bestemt at det ikke lenger er flere foreldre som skal få beskjed fra Nav, om at pleiepengene opphører fra den dagen barnet dør.

Bettina Lindgren i foreldrenettverket Løvemammaene har kjempet i to år mot endringer i pleiepengeordningen. Les hvordan hun reagerer på Ropstads kunngjøring her: LØVEMAMMAENE: REGJERINGEN SORG-DISKRIMINERER FORELDRE

Forsvant i 2017

Ordningen med pleiepenger gjør det mulig for foreldre å være hjemme for å pleie barn med behov for kontinuerlig tilsyn.

Ordningen med pleiepenger i tolv uker etter barnets død forsvant ut da Stortinget behandlet saken i 2017.

Også tidligere har KrF i regjering sørget for å reversere omstridte endringer i ordningen med pleiepenger. Tidligere i år kunne partiets nestleder Olaug Bollestad fortelle KrF-landsmøtet at reglene om tidsbegrensning og gradering av utbetalingene var fjernet.

Les mer her: FORELDRE GÅRTER AV GLEDE ETTER SEIER OM PLEIEPENGER

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.