Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Video: Tar oppgjør med hjelpemiddel-rasering

Av: Ivar Kvistum Foto: Ivar Kvistum
Publisert 13.04.2015 19:24

Forbundsleder Arne Lein i Norges Handikapforbund advarer politikerne mot å rokke ved funksjonshemmedes rett til hjelpemidler på et syltynt og mangelfullt grunnlag. Se videointervjuet der han begrunner hvorfor han mener det er helt galt å la kommunene overta hjelpemiddelformidlingen.

Tirsdag 14. april er det åpen høring i Stortingets kommunal- og forvaltningskomite om stortingsmeldingen med regjeringens forslag om hvilke nye oppgaver som nye, sammenslåtte og større kommuner skal utføre.

Store deler av hjelpemiddelformidlingen er blant oppgavene som regjeringen mener at kommunene kan overta.

Dette har utløst sterke protester i funksjonshemmedes organisasjoner. I dette videointervjuet forklarer Arne Lein hvorfor han mener funksjonshemmede står i fare for å tape både trygghet og rettigheter dersom regjeringes forslag blir vedtatt.

Lein mener det er nødvendig med en helhetlig gjennomgang av hele formidlingssystemet. Men den må foregå uten at politikerne på forhånd har låst seg til en bestemt løsning og konklusjon.

LES OGSÅ: FELLES FRONT FOR RETTEN TIL HJELPEMIDLER

LES OGSÅ: ARBEIDSREISER OG HJELPEMIDLER TIL KOMMUNENE

LES OGSÅ: VIL BEVARE EKSPERTISEN PÅ HJELPEMIDDELSENTRALENE


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.